Några svar till Signalgatan

Laget Signalgatan har sammanfattat VM och nämner vårat lilla lag däri. Ni kan läsa hela historien här.

Kortfattat kan man sammanfatta det på följande vis.
1. Signalgatan tycker inte att vi skulle ha vunnit
2. Signalgatan tycker att vi har sämsta matchnerverna eftersom vi inte skjuter ner alla fem och kungen direkt hela tiden.

Nåväl. Gällande den första punkten så får dom väl tycka som dom tycker. Gällande den andra anser jag att det finns en del att säga.

Förvisso dallrade laget värre än på många många år mot just nämnda Tallult men om det är något lag som känner till och anpassar spelet därefter så är det Team Ekeby. Kubb hemma är något HELT annat än på kubb på VM och detta måste man ta hänsyn till. Bara för att man enkelt klarar att pricka ner nio fältkubbar och kungen hemma VARENDA gång är det direkt dumt att ge sig på det i en match mot oss när man har en baskubb kvar som Tallult gjorde. De hade läge att spela med lite marginal i det läget, men valde att spela livsfarligt. Spelar man livsfarligt för många omgångar så finns risken att man dummar sig och då är det roliga slut.

För övrigt så är det bara en (kanske möjligen två) i laget som kan pricka alla fem och kungen fullständigt obehindrat. Vi andra gör det bara då och då. På tal om det så har Jocke klarat det fem gånger i rad och åtta gånger på tio försök. Men det är som sagt i det helt andra spelet kubb. Det man spelar hemma i trädgården.

Jag brukar säga att i princip alla lag spelar 25-40% sämre på VM än hemma i trädgården och jag har ännu inte sett något lag bevisa motsatsen någotsånär konsekvent. Jag vill hävda att detta även gäller Signalgatan (även om jag tror att vi aldrig mött dem). Så även vi. Det ÄR svårare att spela kubb när man bara har en pinne. Den enda pinnen blir så viktig så viktig och omöjligheten att ”reparera” ett dåligt kast sätter sig i huvudet och skapa hjärnspöken även hos den bäste. Att många tittar skapar kanske inte nerver, men det blir lite edge-igare, eller vad man ska kalla det. Vad jag menar är att skillnaden mellan i och ur blir mer knivskarp. Vi är ur ganska ofta men är medvetna om detta och anpassar spelet därefter. Och om man ska försöka sammanfatta alla våra vinster så är nog det mest pricksäkra att vi nästan alltid spelar just precis lagom bra. Det är sällan vi utklassar lag (om de inte är riktigt dåliga) och sällan vi blir utklassade.

Till sist. Om det var någon som trodde att vi inte omfattades av dessa nerver som alla andra får lida av så kan jag bara säga att det inte är så. Men vi försöker vårt bästa att hantera det på ett så icke förödande sätt som möjligt. Hur som haver så har vi förlorat endast fem matcher på sexton år (om dessa förluster ska jag skriva senare) så lite koll anser jag att vi har på hur det fungerar på kubbvm.

Tack Jens för bilderna!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Några svar till Signalgatan

  1. Lode skriver:

    Kul att en enda persons tycke kan bidra till detta långa inlägg på eran hemsida =)
    Grattis till SM-Silvret och hoppas vi ses snart igen, pratade nog bara med Terry på SM men han var trevlig som tusan och tror nog resten av laget är minst lika trevliga. Vi spelade som hösäckar i Kvartsfinalen vilket var synd då det hade varit kul att få möta er =)

  2. teamekeby skriver:

    I huvudsak vill jag nog hävda att vi är ganska trevliga. Absolut, långt inlägg. Det skrivs alldeles för lite om kubb, så någon måste ju ändra på det. Det är du, Lode, och så vi.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *