Kubbsäsongen slut & SM-tankar

Det har varit SM i helgen i skojiga skojiga Nybro. Och äntligen är kubbsäsongen slut. Jag är så oerhört trött på kubb efter två helger i rad med kubbtävlingar. Nästa gång jag tar i ett kubbspel blir väl i augusti nästa år.

Jocke, Marcus och jag åkte till SM spelade riktigt bra hela vägen fram till final där vi dock inte riktigt lyckades ge motståndarna en rejäl match. Finalen är väl egentligen den enda matchen som känns meningsfull att skriva något om eftersom det var den enda matchen som det ens var nära att vi skulle förlora. Det var till och med så nära att det hände. Men shit happens och om någon hade erbjudit mig ett guld i VM och ett silver i SM innan kubbhelgerna började hade jag tagit det utan att blinka. SM är inte ens på samma lista som VM i viktighet för mig.

Om både vi och våra finalmotståndare spelar på topp så kan jag garantera att vi ganska exakt skulle vinna 50 matcher av 100 och dom skulle vinna de andra 50. Helt enkelt varje set där man får börja med pinnarna.

Mycket glädjande också att fler och fler tar kubb på allvar och det seglar upp fler som är riktigt riktigt bra på kubb. Tänkte försöka ge mig på att lista de bästa spelarna individuellt (som jag sett spela någotsånär mycket – det är möjligt att det finns fler som jag inte känner till).

I en absolut översta klass befinner sig lillebror Jocke och den nya stjärnan Josef Björklund (och när Tobias Hansson faktiskt tränat lite och är i form finns han med i det gänget – dock inte i nuvarande form). Tom Thomasson är nästan där men jag håller honom ändå snäppet bakom dessa två. Tom är dock också en sån där spelare som har alla bitarna på plats. Den sista jag tänkte nämna är killen som hade svart tröja som vi mötte i matchen mot Tallult 89 i VM. Egentligen har jag sett honom spela alldeles för lite – min han var sinnessjukt bra i matchen mot oss. I en klass för sig helt enkelt. Om någon vet vad denne unge man heter så kan ni väl skriva en kommentar!

Till sist en stor eloge till alla underbara nybronissar som arrangerar SM på ett fenomenalt sätt- Professionalism i perfekt harmoni med glimten i ögat och sköna småpsykningar. Vi älskar just det där. Jörgen (speakern) får faktiskt psyka oss ännu mer om han vågar.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kubbsäsongen slut & SM-tankar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *