Jobbigaste guldet hittills

Jag kanske var lite naiv när jag innan VM tänkte att jag skulle liveskriva här under själva tävlingen. Av det blev det ingenting. Kanske främst för att vi aldrig spelat så mycket kubb under en vmdag. Faktum är att jag inte hade en tanke på att skriva under denna jobbiga dag.

Hur som helst, här kommer min vmhistoria 2012.
I gruppen hade vi Forza Roma, Basel Sicks Pack (Tyskland) och seedade Rumpnissarna (vilka noga poängterade att de inte bar bögar trots namnet.

Gruppspelet
Vi började med dagens lugnaste matcher, de mot Rumpnissarna och Forza Roma. Sådana där matcher som trots att vi gjorde dagens sämsta insatser ändå är hundraprocentigt säkra segrar. Sedan väntade Basel Sicks Pack som också vunnit mot nämnda lag så det var en väntade gruppspelsfinal det skulle avslutas med. Det blev en långdragen historia över tre set. Utan att veta någonting om laget vi mötte så tror jag de spelade sitt livs kubb under de två första seten då deras inkast var något i hästväg samtidigt som de hade en barbröstad förstesprängare som spelade som i trans. Jag tror han snittade 4-5 kubbar per kast i andra set (som de vann). Första och tredje set till oss efter att kanske verkligheten drabbade motståndarna en aning i tredje set eftersom det var det set som ändå togs ganska snabbt av oss. Eller så tog solen ut sin rätt mot dessa barbröstade tyskar (eller var de nu var ifrån). Hur som helst så tog matchen nog 2.5 timmar.

En liten parentes kring gruppspelet är att vi i matchen mot Forza Roma fick förstärkning från ett svensexagäng från Stockholm där den tilltänkte brudgummen, för dagen utklädd till Obelix, fick kasta ett kast i slutet av matchen.

Åttondelen
För motståndet stod Kurre Dutt Dutt. Lite knepig knepig match att analysera eftersom känslan från början till slut var att det var en sån där match man vinner tusen av tusen gånger men trots det så tappade vi ett set även här. Jag vet inte riktigt. Det blev också lite grinigt oss emellan egentligen helt i onödan. Motståndarna hade två spelare som kastade rättså grova helikopterkast (ej tillåtet) vilket jag nämnde för en kompis som stod alldeles bredvid oss och snart hade vi två domare hos oss vilket irriterade motståndarlaget då de ansåg att vi väl kunde säga till dom istället att de kastade felaktigt. Men det bara blev som det blev och det är inte mycket att göra åt den saken nu. Men Kurre Dutt Dutt, om ni läser detta. Sorry.

Kvartsfinal
Här väntade Fortschritt 99 (Tyskland), ett lag som placerat sig bra i princip varje år de varit med med silver som bästa placering. Den här matchen spelades ganska långt ner på planerna där det blåste rättså kraftigt nästan rakt från ena sidan till den andra. Vi bestämde oss snabbt för att välja sida framför att börja med pinnarna i just den här matchen. Inte heller här spelade vi särdeles bra men medvindssidan vann alla tre seten men vi var ju som bekant på den sidan två gånger. Fortschritt spelade heller inte så bra som jag hade väntat och tur var kanske det.

Semifinal
Det blev samma semifinalmotstånade för oss som förra året. Schweiziska mästarna SMP Basel United är ett riktigt bra kubblag men vid det här laget hade vi äntrat finalhagen och där brukar vi spela vår bästa kubb. Det gjorde vi i år också. Vi tog fyra på basen i första omgången och sedan var första set i princip avklarat. De började med pinnarna i andra och lyckades endast fälla en kubb. Den kastade vi in intill en av deras baskubbar och slog sedan en dubbel på den och en på baslinjen. Därefter fällde vi några stycken till och mentalt var de nog rättså körda redan då. Vår snabbaste match för dagen men endast för att vi spelade vådligt bra.

Final
Finalen stod mot Berras Sorkar och Jocke utbrast -Dom här hade jag nog helst sluppit idag. Jag sade till honom att se till att vinna pinnarna så skulle det nog ordna sig. Jag såg inte hur det gick till eftersom jag gärna gör något annat innan matcherna börjar men pinnarna vann vi. Båda lagen spelade kubb på riktigt hög nivå och alla tre set avverkades ganska snabbt. Det lag som började med pinnarna vann inom fyra fem kastomgångar. Precis som det ska vara alltid när minst ett bra lag spelar. Således vann vi två av tre set och tog vårt tolfte guld (plus två silver) på arton försök. Det är fanimig inte fy skäms.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Jobbigaste guldet hittills

 1. Björn skriver:

  Hejsan Ekebyar!

  Tack för respekten jag kan läsa mellan raderna. Men vi är faktiskt fran Schweiz och inte Tyskland! Det är skillnad!

  Sen har vi säkert inte spelat varat livs Kubb om det gäller varan spel niva. Fyra av sex spelade jo mera eller mindre som de brukar spela under tävlingar i Schweiz, en spelade sämmre och dumma jag var jo tyvärr helt „ur“ under hela matchen! Ganska stort var det om man tänker pa dem 2.5 timmar och att vi fightade pa bada sidor, även om spelnivan inte var sa särskild högt mästa tiden. Set tre var jo da ni började spela! Tror vi började med tre baskubbar, ni svarade med tre, sen gick det tva omganger, blev en av dem enda tva daliga inkast under 2.5 timmar pa varan sida och vi körde som nybörjarere när vi skulle ta ner kubbarna och da var det kört…

  Trodde faktiskt alldrig att ni skulle ta er till finalen efter den match, men ni höjade nivan fran match till match bara tillräklig mycket att vinna. Nu förstar jag vad ni menar med att Kubb handlar inte o matt vinna, men om att inte förlora! O den här borde ni tänka över: http://www.youtube.com/watch?v=vjKzRqGeAEc&feature=youtu.be

  OK, det funkade väldigt snyggt mot SMP Basel United i semi finalen ☺

  Ni är jätte välkommna till varan tävling 8. September i Basel. SMP Basel United ordnar, redan 8 lag fran Tyskland samt Fortschritt99 och KubbIngs o sen tre lag fran Belgien: http://baselcitykubb.ch/

  Stort respekt för 12te titeln!

  Björn fran Basel Sicks Pack

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *