Trenden håller i sig… trots nederlaget!

Vi ställde ett föryngrat Team Ekeby i form av Team Ekeby 2.0 på banan i årets VM. Ett lag som jag på förhand trodde nog kunde vara ett av de fem som skulle ha chans på titeln (tillsammans med Kubb’Ings, SMP Basel, Menage och Berras). Mina förhandsfavoriter var väl i rätt region. Förutom vi själva då. Och ska jag vara helt ärlig så hade vi nog inte räckt hela vägen.

För vår del är det väl egentligen bara en match som är värd att kommentera och det är givetvis förlustmatchen mot Smisk. En rätt märklig match må jag säga. En match jag tyckte att vi hade kontroll över i princip ända fram till vi förlorat den. Vi vann första set snabbt och ganska enkelt och marscherade fram till kungkast i andra set utan några som helst bekymmer. Väl där blåste undertecknad kungkastet och matchen fortsatte, dock helt utan att det kändes som det skulle gå galet. Hur som haver så tappade vi andra set och sedemera även tredje och riktiga VM var över för vår del. Vi ska givetvis vinna över Smisk, vilket jag också tror vi gör nio av tio gånger, men shit happens. Min personliga åsikt är att dom vann på grund av tre detaljer:
1. Fenomenalt bra inkast. Verkligen fenomenalt bra!!
2. Dom spelade nog så bra dom kan
3. Lite mer tur än vad som är vanligt

Låter kanske futtigt att skylla det på tur, men det kan knappast vara vanligt att ett lag i en och samma kastomgång med fyra pinnar siktar på en kubb och träffar en annan (tre på de korta och till och med en på basen (!!!)).

Efter det åkte vi till Herta och badade och spelade sedan nybadade hem lilla. Givetvis är VM konstruerat ungefär på det viset att varje lag bara förlorar en match per VM, men trenden att vi endast förlorar högst en match per tävling håller i sig. Det är nästan lite lustigt att de enda placeringarna vi har är etta, tvåa eller vinnare av lilla. Aldrig ut på vägen. Märkligt!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Trenden håller i sig… trots nederlaget!

  1. Tom Thomasson skriver:

    Du har ingen film på när lillgrabben kastar? hade varit kul att se han in action! missade han på vm tyvärr.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *