Historia

Team Ekeby bildades 1995 av Erik Allard, Anders Allard, Tord Ahlgren, Torgny Ahlgren, Håkan Karlsson och Greger Westerlund. De fem förstnämnda kommer ursprungligen från Ekeby, därav namnet. Genom åren har laget sett lite olika ut oftast på grund av att någon eller några har valt att sluta. Under några år har också laget tävlat under ”annan flagg”.

1999 tävlade Team Ekeby under namnet Onda Papprets Lag. Bakgrunden till namnbytet den gången var att Terry Ekelöf drog sig ur laget för att tävla tillsammans med sin bror Joakim samt kompisen John de Flon. Senare visade det sig att Team Ekeby, originalet, inte skulle ställa upp det året varpå det nya laget fylldes på med Tord, Torgny och Greger.

2000 tävlade laget i namnet United States. Medlemmarna var då desamma som 1999 men laget gick och vann och vi ansåg väl att karenstiden för uppbrottet året innan hade gått ut och återtog namnet Team Ekeby igen.

2004 tävlade laget som Mbinu Mashujaa (från Tanzania). Team Ekeby hade vunnit fyra år i rad och dessutom ganska komfortabelt sista året (2003) och kände att vi ville hitta på någon rolig kupp. Så vi lät anmäla Mbinu Mashujaa i lönndom och uppståndelsen var stor i dubbel bemärkelse. Dels att sexfaldiga och de senaste fyra årens mästare inte skulle komma till start och dels att ett lag från Tanzania skulle gästa världsmästerskapet. Mycket ont blod rann i Rone över vårt tilltag det året och till året efter ändrades reglerna så att namnbyten alltid måste anmälas till tävlingsledningen.

Sedan 2005 har således laget hetat Team Ekeby. Totalt har laget vunnit tio VM-guld och tre VM-silver. Medlemmar ur laget har också vunnit SM en handfull gånger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *