EM i Berlin

Nu var bara en sjättedel av Team Ekeby med i kubbem, men en tävlingsrapport får rymmas här ändå. Jag (Terry) bildade tillsammans med Jesper Hederstedt och Josef Björklund laget ”Nobody puts Guten in the corner”. Vi åkte tillsammans med ytterligare ett gotländskt lag bestående av Jonas Buskas och Härje och Morgan Hallgren (Muldeprinsarna).

Dagen började med gruppspel om tre ensetsmatcher. Vi spelade urkasst hela gruppspelet och förlorade en match och där trodde vi att dagen tagit snöpligt slut. Så var dock inte fallet utan vi hade tydligen skrapat ihop tillräckligt många poäng för att få fortsätta spela. Följde gjorde alltså ett härligt komplicerad tysk utslagsturnering som fungerade (har jag insett i efterhand) på följande sätt: det finns ett huvudspår med rena utslagsmatcher, i början ensetare och efter några matcher tresetare. Alla lag har dock råd att förlora en match under utslagsturneringen eftersom alla lag, oavsett när du förlorar din första match flyttas över i en parallell utslagsserie och i final möts alltså vinnaren i huvudutslagningen och den parallella. Till exempel så kan ett lag alltså bli utslaget i exempelvis semifinal i huvudturneringen och får då möta det lag som dittills vunnit parallellturneringen och får således ytterligare en chans att nå final.

Vi ”valde” den lite svårare vägen eftersom vi fick stryk i en av ensetarna i huvudturneringen. Inte egentligen för att vi spelade särskilt dåligt utan laget vi mötte satte en sådan där monsteromgång nästan alla lag får till då och då när man liksom helt enkelt rensar det som är kvar. I det läget trodde vi att vi var utslagna igen. Men nejdå, nu var det alltså parallellturneringen som gällde och enkelt uttryckt kan man säga att vi fick möta lag från huvudturneringen efterhand de förlorade där. Så det blev många matcher, men vid det här laget hade vi fått igång lagmaskinen och det i kombination med att alla matcher nu var tresetare gjorde att vi relativt obehindrat tog oss till final utan setförlust.

Där väntade alltså regerande mästarna Kubb’Ings som alltså gått raka vägen genom huvudturneringen. Om själva finalen finns egentligen inte sy mycket att säga mer än att vi spelade riktigt riktigt bra. Problemet var att Kubb’Ings var ännu bättre. Om man ska peka på någon specifik sak som fällde avgörandet så kan man säga att dom hade lite vassare inkast vilket gjorde att de generellt hade lite fler basskott (även om vi absolut inte var dåliga på inkasten). Finalen spelades över fem set och jag tror inte det krävdes mer än fyra fem kastomgångar i något av seten. Kubbings vann de två första, därefter vann vi två och där och då hoppades vi att de skulle få lite nervdaller efter att ha tappat en tvånolledning. Men icke. Dom bara brassade på som om inget hade hänt och tog sista set efter att vi bommat två för många på basen där vi nog varit tvungna att träffa för att inte ge dom det övertag de behövde. Tre två till tyskarna alltså och ett EM-silver till gutarna i hörnet.

Fotnot: Muldeprinsarna gjorde också dem en helgjuten insats och slutade fyra.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *